KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zestaw programów i podręczniki

Przedszkolny zestaw programów nauczania obowiązujący w roku szkolnym 2017/2018:

  1. Program wychowania przedszkolnego „Kocham Przedszkole„ wyd. WSiP – autor:
    E. Pleskot, A. Staszewska - Mieszek
  2. Program wychowania przedszkolnego „Nasze przedszkole” wyd. MAC EDUKACJA– autor: M. Kwaśniewska, W. Żaba – Żabińska
  3. Program autorski zajęć ogólnorozwojowych „Gimnastyka na wesoło” autor: Monika Kacprzak i Emilia Tworska
  4. „Program wychowawczy” – autorstwa rady pedagogicznej
  5. Program autorski „Matematyka dla smyka” autor Monika Kacprzak
  6. Innowacja pedagogiczna „Wykorzystanie niekonwencjonalnych technik plastycznych w pracy z dziećmi w wieku przedszkolnym” autor Monika Pawlak

Edukacja językowa:

  1. Dwujęzyczne dzieci - Program Powszechnej Dwujęzyczności – „Baby Beetles”– autor: Claire Selby

Edukacja z zakresu zdrowia i bezpieczeństwa:

  1. Ogólnopolski program wychowania przedszkolnego „Bezpieczne przedszkole” – autor: A. Gabrysz, A. Baraniak
  2. Program środowiskowy „Czyste Powietrze wokół nas” koordynator Monika Pawlak
  3. Program ogólnopolski „Akademia Aquafresh”
  4. Program ogólnopolski „Akademia Zdrowego Przedszkolaka”
  5. Program ogólnopolski „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy”
  6. Ogólnopolski program edukacyjny „Mamo, tato wolę wodę”
  7. Program ogólnopolski „Dzieciaki mleczaki : z mlekiem od przedszkola”

Edukacja ekologiczna:

  1. Program ogólnopolski „Kubusiowi Przyjaciele Natury”

Akcje ogólnopolskie:

  1. „Pocztówka z przedszkola” – koordynator Monika Pawlak
  2. Akcja ogólnopolska „Towarzystwa Nasz Dom” „Góra grosza” – koordynator Ewelina Góralska

Karty pracy:

  1. „Kolorowy Start z plusem”, autor: W. Żaba – Żabińska, wyd. MAC EDUKACJA
  2. „Tropiciele”, autor: B. Gawrońska, E. Raczek, J. Rutkowska, wyd. WSiP

 

Podmiot udostępniający informację:
Miejskie Przedszkole nr 6 w Zgierzu
data: 09-02-2018
data: 09-02-2018
data: 09-02-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

    Statystyka odsłon tej strony:

    Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 241